Teamke buzelhem
Image default
Bedrijven

Investeren in vastgoed?

Iedereen die ooit een huurbaas heeft gehad die denkt misschien nee, dat is echt niet voor mij. Alleen maar iets te horen krijgen als er een wc lekt of een plint vervangen moet worden. En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over huurders! Deze bovengenoemde problemen zijn gemakkelijk op te lossen met vastgoedbeheer. Zo hoef jij je alleen maar bezig te houden met je investering, terwijl je vastgoedbeheer zich bezig houdt met de dingen eromheen, zoals onderhoud en het vinden en contact houden met de huurders.

Als jij in vastgoed gaat investeren, gaat het uiteindelijk maar om één ding, rendement. Natuurlijk is dit weer gemakkelijker gezegd dan gedaan, daarom hebben we in deze blog een 2 tips voor iedere beginnende investeerder in vastgoed, zodat jij je hierop kunt focussen en je vastgoedbeheer op het andere.

Waarom wil je investeren in vastgoed?

Er zijn namelijk meerdere manieren om je geld (als het goed gaat) te vermeerderen, zoals aandelen, bitcoin en fondsen. Zorg dat je voor jezelf goed weet waarom je deze keuze maakt. Ga je investeren in vastgoed om je pensioen wat bij te spekken? Of heb je gewoon geld over? Misschien wil je hiermee wel zorgen dat je kinderen kunnen studeren? Wat het doel ook is elk doel is anders en vergt de nodige voorbereidingen, het is dus beter om dit al gelijk voor jezelf duidelijk te hebben.

Wat als het mis gaat?

Net zoals bij iedere belegging zitten er ook aan vastgoed risico’s. Daarnaast worden de inkomsten die je uit huur krijgt op verschillende manieren belast. Om goed voorbereid te zijn op alle mogelijke risico’s is het belangrijk dat jij jezelf een aantal vragen stelt. Denk hierbij aan vragen zoals, welke kosten je af kunt trekken bij de belasting en hoe huurinkomen belast wordt. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je moet bepalen, ga je het pand alleen komen of samen? Dan moeten er nog meer zaken vast gezet worden bij de notaris om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

https://klement-rentmeesters.nl/vastgoedbeheer/