Teamke buzelhem
Image default
Bedrijven

De theorie voor je scooter halen, houd rekening met deze kosten

Het halen van je scooter theorie kan je op veel verschillende plekken in Nederland doen. Natuurlijk kost het halen van je scooter theorie niet niks en zitten er een aantal onvermijdelijke kosten aan verbonden. Daarom lees je hier met welke kosten je rekening mee moet houden, wanneer je je scooter theorie wilt halen.

Zorg dat je alle informatie makkelijk bij de hand hebt

Wanneer je je gaat aanmelden voor het halen van je scooter theorie, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle inhoudelijke zaken. Op de website vind je snel en eenvoudig alle informatie die je nodig hebt voor het halen van je theorie voor je scooter.

De kosten voor het theorie-examen

Let bij het aanmelden op de kosten die worden verrekend voor het afleggen van het theorie-examen. Tijdens je aanmelding kan je ervoor kiezen om een scooter theoriecursus inclusief of exclusief examen te nemen. Houdt hier rekening mee dat je te maken hebt met extra kosten als je ervoor kiest om via jouw rijschool meteen aan te melden voor het scooter theorie-examen. Wanneer je ervoor kiest om zelf bij het CBR een theorie-examen aan te vragen, betaal je het vaste bedrag van €37,- en verzendkosten. Wil je daarnaast extra tijd op het theorie-examen? Dan betaal je een hoger bedrag van €49,-. Dit bedrag kan binnen 14 dagen na je theorie-examen terugvragen als je beschikt over een dyslexieverklaring.

Denk aan je toekomstige praktijkexamen

Nadat je je scooter theorie hebt gehaald, wil je zo snel mogelijk beginnen met praktijklessen om je voor te bereiden op het halen van je scooter praktijk. Je rijschool brengt alle kosten zoals rijlessen en administratie voor het rijexamen bij je in rekening. Houdt er rekening mee dat je scooter theoriecertificaat maar 18 maanden geldig is en je dus binnen deze tijd je scooter praktijkexamen haalt. Wanneer je dit niet doet, moet je opnieuw betalen voor om het scooter theorie-examen af te leggen voor een nieuw certificaat.