Teamke buzelhem
Image default
Kinderen

Babyverzorging voor pasgeborenen

Het bieden van de beste babyverzorging voor pasgeborenen is essentieel voor zowel je als je pasgeborene. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij de zorg voor je kind.

Door de slaapcyclus van een pasgeborene in gedachten te houden, kun je voorkomen dat ze overslapen of uitgedroogd raken. Deze tips helpen je om het meeste uit je tijd met je nieuwe baby te halen. Het uitvoeren van deze routines is eenvoudig en je kunt ze zelfs zelf doen!

Hieronder staan enkele van de belangrijkste tips voor de verzorging van pasgeboren baby’s.

– Afgezien van zachtaardig te zijn, moeten je handen schoon zijn. Je handen moeten schoon en droog zijn voordat je je baby hanteert. Zorg ervoor dat je het hoofdje voorzichtig vasthoudt en schud de baby nooit, want dit kan leiden tot bloedingen in de hersenen. Je kunt ook kietelen en blazen gebruiken om je pasgeborene wakker te maken. Deze activiteiten zullen de baby helpen beter te slapen. De beste tijd om de luier van je baby te verschonen is wanneer ze ongeveer zes tot acht uur oud zijn.

– Een babyfoon is essentieel voor het bewaken van de gezondheid en veiligheid van je pasgeborene. Het zal je waarschuwen als je baby hulp nodig heeft. Het zal ook handig zijn als je in een comfortabele positie kunt slapen met een warme slaapzak. Het voorkomt dat je kind op zijn of haar buik rolt. – Een fopspeen is belangrijk voor het troosten van je pasgeborene. Het is ook belangrijk om een fopspeen aan te schaffen die zacht en comfortabel is voor de baby. – Een digitale thermometer kan de temperatuur van een baby rectaal en gemakkelijk meten. Als je zich zorgen maakt over de koordstomp, kunt je deze schoonmaken met alcoholdoekjes.

– Een neusaspirator helpt de neus van een baby van slijm te ontdoen en uitdroging te voorkomen. Een koele mistbevochtiger helpt de lucht vochtig te houden en helpt je het navelgebied schoon te maken. – Hydrocortison crème en calamine lotion zijn nuttig voor het verzachten van huiduitslag en jeukende insectenbeten. Ten slotte zijn verbanden en nagelknippers essentieel om verwondingen te voorkomen en het krabben van je nieuwe baby te voorkomen.

– Zorg voor comfort en vertrouwdheid. Het immuunsysteem van een pasgeborene is niet voldoende ontwikkeld om hen te beschermen tegen ziekte. Houd je handen altijd schoon en desinfecterende producten dicht bij de baby. Het is ook een goed idee om te zorgen voor een comfortabel kinderbedje en beddengoed. Een gezellige wieg en matras helpen je baby op een rustige plek te blijven. Een warm matras is essentieel voor je pasgeboren baby. Een zachte deken houdt de baby warm en kalm.

– Houd de navelstrengstronk schoon. Pasgeborenen moeten binnen twee tot zes uur na de geboorte worden gebaad. Dit helpt bacteriële infecties te voorkomen. Een schone navel is ook belangrijk voor de gezondheid van de baby. Een gezonde pasgeborene moet om de paar uur worden gewassen om complicaties te voorkomen. Een warme, vochtige kamer is ook nodig voor de eerste maand van een baby. Het is belangrijk om de navelstrengstomp in de gaten te houden.

Lees verder op onze baby blog