Teamke buzelhem
Image default
Energie

Wat is een subsidie zonnepanelen en incentive en hoe werken ze?

Allereerst verwijst zonne-energie naar de energie die wordt verkregen uit de zon, een hernieuwbare vorm van energie. Er is in Nederland voldoende zonne-energie beschikbaar vanwege de perfecte geografische ligging waardoor het land redelijk zonlicht ontvangt. Verder is Nederland getuige van jaarlijks meer dan 200 dagen met heldere luchten. Zo ontvangt Nederland het hele jaar door voldoende zonnestraling. Door zonnepanelen te installeren, kunt u uw eigen energie opwekken en voor verschillende doeleinden gebruiken. Deze panelen zijn milieuvriendelijk en kunnen u helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen. De opgewekte energie kan worden gebruikt om woningen, commerciële of industriële gebouwen van stroom te voorzien. Je kunt zelfs overtollige elektriciteit aan het net leveren en er geld mee verdienen. Een zonnesysteem op het dak is dus een waardevolle investering. Overheden en burgers over de hele wereld nemen duurzame energie serieuzer. Een van de beste manieren om de belangstelling voor schonere energiebronnen te vergroten, is door de investeringskosten voor u en uw bedrijven te verlagen. In Nederland komen deze kostenbesparingen in de vorm van een subsidie zonnepanelen waarmee u voordelig fotovoltaïsche (PV) panelen op uw eigendommen kunt plaatsen. Laten we eens kijken naar enkele populaire zonnepanelen subsidies en incentives  in Nederland.

Het Netmeting Programma

Het netmeting programma is beschikbaar in bijna elke gemeente en stelt u in staat overtollige zonne-elektriciteit met winst te verkopen aan uw plaatselijke nutsbedrijf (meestal voor krediet). Met deze speciale incentive is het mogelijk om elke maand € 0 of zelfs negatieve elektriciteitsrekeningen te ontvangen. Net als de heffingskorting helpt netmeting om de terugverdientijd van uw PV-systeem te versnellen. Netmeting maakt het ook niet nodig om batterijopslag voor uw zonnepanelen aan te schaffen.

Het belastingkrediet voor zonnepanelen

Met deze heffingskorting (of investeringsaftrek) kunt u uw jaarlijkse rekeningen afbetalen met maximaal 30% van uw installatiekosten voor zonnepanelen. Als uw PV-systeem bijvoorbeeld € 10.000 kost, kunt u uw belastingschuld met maar liefst $ 3.000 verlagen. Zie deze subsidie zonnepanelen als een eenmalige cadeaubon. Het verlaagt direct de initiële kosten van uw PV-installatie, waardoor u de terugverdientijd van uw investering kunt versnellen. Nu heb je geen enkele reden meer om geen zonnepanelen voor je huis te halen. Het krijgen van een aantal incentives en subsidies voor zonnepanelen van de overheid is een van de coolste manieren om van de overheid te profiteren.