Teamke buzelhem
Image default
Gezondheid

Wat doe ik als ik een Tennisarm heb?

Wanneer je een sport uitoefent als tennissen dan kan het wel eens voorkomen dat je een tennisarm krijgt. De sport heeft echter weinig te maken met de benaming van de blessure. De blessure komt namelijk voor bij veel andere handelingen en word niet alleen door het tennissen veroorzaakt. Een tennisarm wordt ook wel tenniselleboog genoemd en dat komt meer overeen met de blessure. De pijn die ontstaat namelijk in de elleboog. Je herkent een tennisarm wanneer de onderarmspieren die aan de elleboog vastzitten geïrriteerd aanvoelen of pijn doen bij bepaalde handelingen. 

Hoe herken ik een Tennisarm?

Weet je niet helemaal zeker of je last hebt van een tennisarm en wil je graag weten hoe je hier achter kan komen? Er zijn een aantal handelingen die je kunt doen om te kijken of je een tennisarm hebt. Hieronder zet er een paar onder elkaar: 

  • Het dichtknijpen van de hand

  • De pols naar achteren buigen

  • De onderarm naar buiten draaien

  • Je hebt minder kracht in de hand

  • Pijn aan de buitenkant van de elleboog

De tennisarm kan enorm veel pijn geven en kan ook erg lang duren voordat deze over is. Zeker als je er geen professionele hulp bij neemt kan een tennisarm soms wel maanden duren. Bij een tennisarm vormt er een ontsteking in de buitenkant van de elleboog aan de hechtingen van de pezen die aan het bot vast zitten. De tennisarm wordt veroorzaakt door het herhalen van een niet juist uitgevoerde handelingen. Er ontstaan dan kleine scheurtjes in de pezen die aan het bot vast zitten. Als de scheurtjes moeten herstellen kan er littekenweefsel tussen komen wat uiteindelijk voor de pijn kan zorgen. 

Heb jij een of meerdere klachten van de bovenstaande genoemde punten? Dan is het tijd voor een afspraak bij het Rug Medisch Centrum. Op de website vind je het telefoonnummer.