Teamke buzelhem
Image default
Architectuur

Solliciteer voor een traineeship overheid!

Twijfel je om te solliciteren op een openstaande vacature voor een traineeship bij de overheid? Stop met twijfelen en stuur je sollicitatiebrief vandaag nog! Als pas afgestuurde startte ik namelijk mijn carrière bij de overheid en ik gun iedereen de ervaring die ik heb mogen opdoen. Ben je benieuwd waarom ik je aanraad vandaag nog te solliciteren? Lees dan verder.

Een kijkje in verschillende keukens

 
Wist je dat de overheid uit drie lagen en verschillende andere delen bestaat? De rijksoverheid, provincies en gemeenten vormen de lagen. Terwijl waterschappen en adviesorganen voorbeelden van andere delen zijn. Om eerlijk te zijn, wist ik dit van tevoren niet. Tijdens het uitvoeren van mijn opdrachten heb ik echter een kijkje in een aantal van deze verschillende keukens kunnen nemen. Het takenpakket van de overheid is zo divers en uitgebreid. Tijdens de traineeship bij de overheid kun jij veel werkervaring opdoen in korte tijd.

 

Frisse blik brengt je ver in een traineeship bij de overheid

 
Voorafgaand aan het traineeship twijfelde ik echter of werken bij de overheid wel bij mij paste. Van nature ben ik erg energiek, enthousiast en ik zit vol met creatieve ideeën, al zeg ik het zelf. De overheid leek mij een starre werkomgeving, maar niets bleek minder waar. Ik kon al mijn creatieve ideeën kwijt in de opdrachten en ook leerde ik nóg meer out of the box te denken. Van trainees wordt namelijk een frisse blik verwacht. Met deze frisse blik dragen wij, young professionals, bij aan een sterkere en toekomstbestendige overheid. Ik heb mij zowel professioneel- als persoonlijk enorm kunnen ontwikkelen én dat gun ik jou ook!

Solliciteer voor een traineeship bij de overheid