Teamke buzelhem
Image default
Dienstverlening

Kan je de meterkast vervangen?

Elke woning heeft een eigen meterkast. In de meterkast zitten verschillende soorten meters. Deze meters zorgen onder andere voor elektriciteit, gas en water in het huis. Het kan zo zijn dat je meterkast toe is aan vervanging. Zo bijvoorbeeld als je vaak kortsluiting hebt. Ook kan het handig zijn om de meterkast te vervangen op het moment dat deze oud is. In oude meterkasten zit namelijk nog niet alles verwerkt wat wel in nieuwere meterkasten verwerkt zit. Om een meterkast te vervangen kun je een elektricien inschakelen. Voor een woning in Gouda kan bijvoorbeeld gezocht worden naar: elektricien Gouda om zo de juiste elektricien te vinden.

Hoe lang duurt het vervangen?

Het vervangen van een meterkast kan voor wat irritaties zorgen. Zo zal je tijdens het vervangen bijvoorbeeld zonder elektriciteit komen te zitten. Dit kan vervelend zijn op het moment dat je veel dingen in huis hebt staan die afhankelijk zijn van energie. Echter is er vaak niet zoveel om zorgen over te maken. Dit omdat het vervangen van de meterkast niet extreem veel tijd kost. Het duurt wel een aantal uur, maar zeker niet de hele dag. Met een goede elektricien die ervaring heeft in het vervangen van meterkasten, zal het binnen een dagdeel al klaar zijn. 

Zelf doen of niet?

Het vervangen van een meterkast is een redelijk ingewikkelde klus. Officieel gezien mag het wel zelf gedaan worden, maar het wordt niet aangeraden om dit zelf te doen. Er kan veel misgaan tijdens het vervangen van de stoppen. Zo kan er zelfs brand ontstaan tijdens het vervangen van de stoppen. Ook zijn er verschillende eisen waar een meterkast aan moet voldoen. Op het moment dat je hier geen verstand van hebt, kan je eindigen met een meterkast die niet voldoet aan alle eisen. Door een professional in te schakelen weet je zeker dat de meterkast voldoet aan alle eisen en dat alles veilig en zonder problemen verloopt.