Teamke buzelhem
Image default
Dienstverlening

Chiropractor Ede: Onder welke voorwaarden kan hij helpen?

Chiropractie wordt over het algemeen geclassificeerd als alternatieve geneeskunde, complementair of onconventioneel. Een chiropractor is een gezondheidsprofessional die zich richt op de diagnose en behandeling van neuromusculaire aandoeningen. Een chiropractor Ede geneest door de wervelkolom handmatig te verstellen of te manipuleren. Onder welke voorwaarden kunnen we hulp zoeken bij een chiropractor?

 

Basisdoelstellingen van de chiropractie

Chiropractie richt zich op de relatie tussen het zenuwstelsel en de wervelkolom en daarom kunnen biomechanische en structurele aandoeningen van de wervelkolom het zenuwstelsel beïnvloeden.

In veel gevallen is een chiropractische behandeling in staat om de structurele integriteit van de wervelkolom te herstellen, de druk op gevoelig neurologisch weefsel te verminderen en daarmee de gezondheid te verbeteren.

Het concept van de chiropractische behandeling is om de normale mobiliteit van de wervelkolom te herstellen, wat op zijn beurt de irritatie van de ruggenmergzenuw verlicht en de veranderde reflexen herstelt.

 

Chiropractor Ede – onder welke voorwaarden kan hij helpen?

Een chiropractor kan helpen bij de behandeling van veel medische aandoeningen. Meestal gaan we naar hem toe voor hulp als we pijn voelen:

– Onderrug (ischias);
– Op zijn benen;
– In de handen;
– In de nekwervelkolom;
– Hoofd;
– Sportblessures;
– Artritische aandoeningen.

Chiropractie wordt ook gebruikt voor de behandeling van vele orgaanziekten en zelfs systemen, zoals:

– De bloedsomloop;
– Werking van het spijsverteringsstelsel;
– Werking van de luchtwegen;
– Verlaging van de bloeddruk;
– Behandeling van bepaalde hartspierziekten.

 

Hoe worden de diagnoses gesteld?

De chiropractische test lijkt in veel opzichten sterk op de standaardprocedures die ontstaan als u naar een dokter gaat. Chiropractors Ede onderzoeken de structuur van de wervelkolom en selecteren vervolgens de juiste procedures om de patiënt zo goed mogelijk te helpen.

 

Wat is chiropractische manipulatie?

Chiropractische manipulatie houdt in dat een gekwalificeerde chiropractor druk uitoefent op de wervelkolom of andere delen van het lichaam. Chiropractie heeft als doel de pijn te verminderen en de mechanische functies te verbeteren, inclusief de manier waarop u beweegt.

De meeste chiropractors proberen de pijn te verminderen en het dagelijks functioneren van hun patiënten te verbeteren, en hen bewust te maken van hoe ze hun levenskwaliteit kunnen verbeteren door middel van lichaamsbeweging, ergonomie en andere therapieën om rugpijn te behandelen en te voorkomen.