Teamke buzelhem
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een nieuwe sport bh

Tips voor een nieuwe sport bh

Wanneer je gaat sporten, dan mag een goede sport bh uiteraard absoluut niet ontbreken. Toch zien we dat nog veel vrouwen ervoor kiezen om er geen één te dragen. De reden welke dan vaak wordt genoemd, is toch dat ze een sportbeha niet fijn vinden zitten. Uiteraard is dat ook niet zo heel gek, want een sport beha zit natuurlijk een stuk strakker dan een normale bh zoals je dit vaak gewend bent. Dus ga jij voor het eerste sporten met een sport bh, dan is het dus logisch dat je hier nog even aan moet wennen. Het is namelijk de eerste paar keren wellicht best even onwennig, maar wanneer je het één keer gewend bent, dan is er niets meer aan de hand. Dus is het tijd voor een eerste of nieuwe sport bh, let dan op onderstaande tips.

De juiste maat uitzoeken

Net als bij je normale bh, is het ook voor een sport bh high support belangrijk dat deze fijn en comfortabel zit. Vooral gezien het feit je deze toch zo gemiddeld een uur tot anderhalf uur per sessie draagt en er veel mee beweegt, mag je bh absoluut niet schuren, want dat zorgt voor irritaties aan je huid, maar komt natuurlijk ook je sportprestaties niet ten goede. Kortom, de juiste maat is van van belang. Niet te strak en niet te los. Dit kun je doen door naar een sportzaak te gaan en verschillende modellen te proberen, maar je kunt ook thuis aan de slag om de juiste maat op te meten. Kies je voor het laatste, dan zal je alleen nog even online of in de winkel de bh maat omrekenen moeten naar de ideale maat voor een sport bh.

Perfect fit

Sport bh’s zijn er in verschillende types, afhankelijk van voor welke sport je deze graag wilt gebruiken kun je op zoek naar een voor jouw bijpassend model. Zo zijn er soorten met push up, maar ook met eventueel beugel behoort tot de mogelijkheden. Ga je voor een wat extremere sport, dan is het goed te kiezen voor een sport bh welke flink wat extra ondersteuning biedt aan je borsten. Doe je dit niet, dan zal je op lange termijn en misschien zelfs al wel tijdens het sporten hinder ondervinden van het feit je borsten alle kanten op kunnen bewegen. Bescherm daarom niet alleen je borsten, maar ook je prestaties, zodat je zeker weet dat je optimaal kunt sporten. Uiteraard geldt voor iedereen wat anders, maar in grote lijnen is dit wel hoe het in z’n werk gaat.