Teamke buzelhem
Image default
Aanbiedingen

Wat heb je nodig als je je huis gaat verven?

Een huis verven kan een grote klus zijn, maar iedereen dat dit doen! Het is altijd leuk om je huis op te frissen met een nieuw kleurtje. Maar wat heb je nodig? Veel mensen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen en raken daardoor ontmoedigd, daarom zijn hier een aantal tips.

Verf en toebehoren

Als eerste kun je de kleur uit kiezen, dit kan lastig zijn aangezien en oneindig veel kleuren bestaan. Je kunt met een kleurtester en kleurstalen beoordelen hoe de kleur op het gekozen oppervlak staat. Dit is een belangrijke stap aangezien het soort licht de kleur enorm kan beïnvloeden. Daarna moet je nog bedenken hoeveel glas je in je verf wil en of deze weerbestendig moet zijn. Om te kunnen verven heb je ook een aantal verfbakjes nodig en een aantal roerstokjes, verfrollers en kwasten.

Tape/afdekking

De oppervlakken die je niet verft, moeten worden beschermd. Dit doe je met kranten of afdekdoeken of -plastic. Je tapet de afdekking vast met afplaktape. Ook stopcontacten en dergelijke plak je af met schilderstape. Als je alles goed afplakt, is het een stuk makkelijker om goed te kunnen verven. Houd daarnaast een aantal absorberende doeken bij de hand om de muren stofvrij te maken en gemorste verf op te vegen.

Een steiger

Als je buiten gaat verven, moet je bedenken hoe je op hoogte wil gaan werken. Een steiger is voor de meeste mensen een prima optie. Zorg er wel voor dat je de handleiding goed doorleest en doorneemt met de mensen met wie je gaat werken. Welke steiger je precies nodig hebt, hangt van de klus af. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de verhuurder zodat je zeker weet dat je de juiste kiest en volgens planning aan de slag kunt gaan.

Ook als je binnen gaat verven is het goed om te kijken naar steigerverhuur. Je gaat namelijk boven je schouders en hoofd verven en dit kan zwaar zijn en soms zelfs nekklachten geven. Met een kamersteiger wordt je klus een stuk gemakkelijker dan als je een ladder gebruikt. Met een steiger heb je namelijk meer oppervlak om op te staan en te bewegen. Je kunt deze steiger eenvoudig zelf opbouwen.

https://www.123machineverhuur.nl/

Gerelateerde artikelen

Deze tassen kun je laten bedrukken met jouw logo

Nu een bamboe tandenborstel kopen

Welk deurbeslag dan ook, bij deurklinkenshop.be vind je geheid wat je zoekt