Teamke buzelhem
Image default
Winkelen

Een regendouche kopen: de voordelen

Regendouches zijn tegenwoordig steeds populairder. Toen ze een aantal jaren geleden net op de markt verschenen, waren alleen de meest trendy mensen die het zich konden permitteren om deze luxe badkamerspecialiteit te hebben. Inmiddels zijn de prijzen gedaald en hebben ze middels hun vele voordelen een stevige plaats veroverd in veel badkamers. Maar voordat je aan een aankoop begint en je gaat informeren over de beste regendouche, zou je eerst moeten weten wat ze precies te bieden hebben.

Verfrissing en luxe

Met een regendouche voel je je alsof je onder een regenbui staat. Als je je hoofd onder de straal bevindt, voelt het alsof je gedoucht wordt in regenwater. Met de zachtere en grotere waterdruppels krijg je een hele andere ervaring dan wanneer je onder een normale douchekop staat. Niet alleen word je schoongespoeld, maar je krijgt ook een heerlijk verfrissend gevoel. Omdat het water eruit komt als een dun straaltje, valt het minder zwaar dan water dat uit de kop komt, waardoor het aangenamer aanvoelt.

Een spa-atmosfeer in je eigen badkamer

Het mooie aan een regendouche is dat je door middel van het afwisselend aansturen van temperatuur en druk een spa-ervaring helemaal in je eigen badkamer kunt ervaren. De douche wordt verder nog luxer doordat het deel uitmaakt van de badkamerinrichting; er zijn vele opties in verschillende materialen zoals koper, messing, goudkleur en matzwart. Al deze verschillende materialen kunnen op zichzelf al een statement maken in je ruimte zonder dat je te veel hoeft te investeren.

Besparen op warm waterkosten

Dit is misschien één van de belangrijkste voordelen; regendouches zijn ontworpen met een lage stroomwater doorvoer, waardoor je kunt besparen op energieverbruik. Je kunt zelfs instellen dat je douche maar een bepaald aantal graden warmer mag zijn om je warmwaterrekening nog verder te verlagen. Ook is het zo dat de regendouche minder water verspilt dan reguliere douches, waardoor je waterkosten verlaagd kunnen worden.

Geschikt voor iedereen

Een regendouche is geschikt voor elk type badkamer. Of je nou een kleine badkamer, een smalle travee of zelfs een grote badkamer hebt. Er is altijd een regendouche die past bij de ruimte die je hebt. Ook is het zo dat de douche zelf al veel ruimte bespaart. Door de gespreide waterstralen die net zo veel als je standaard douche verwarmen, ben je niet meer genoodzaakt om af te nemen op de breedte of de oppervlakte van je douche.

Conclusie

Een regendouche is een heerlijke aanvulling op elke badkamer. Je kunt genieten van meer verfrissing en de subtiele luxe die de regendouche te bieden heeft. Daarnaast kan met het gebruik een behoorlijke besparing op je energierekening worden bereikt. Zou je meer weten over dit fenomeen? Kijk dan eens op bestewoontips.nl voor het beste advies over het kopen van een regendouche.

.