Teamke buzelhem
Image default
Winkelen

Waarom elektrische tandenborstels beter zijn dan hand tandenborstels

Heb jij al gehoord van elektrische tandenborstels? Elektrische tandenborstels worden steeds populairder. Als je de voordelen van elektrische tandenborstels vergelijkt met die van hand tandenborstels dan blijkt dat de voordelen van elektrische tandenborstels het meest opvallen. In dit artikel gaan we in op de voordelen en argumenten die gegeven zijn waarom elektrische tandenborstels beter zijn dan hand tandenborstels.

De gezondheidsvoordelen van elektrische tandenborstels

De meeste mensen weten dat elektrische tandenborstels werken als je deze op je tanden en kiezen zet. Je hebt geen extra kracht meer nodig om je tanden en kiezen schoon te krijgen. Je krijgt een veel schoner resultaat in zeer korte tijd. Er zijn 5 gezondheidsvoordelen die mensen krijgen door het gebruik van elektrische tandenborstels.

 

1. Elektrische tandenborstels verwijderen meer plaque

Elektrische tandenborstels verminderen de ophoping van tandplak veel meer dan met een hand tandenborstel. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een elektrische tandenborstel gebruiken 24% minder tandplak en gingivitis hebben in vergelijking met mensen die een hand tandenborstel gebruiken. Tandplaque is een verzameling van bacteriën die zich kan ophopen op de tanden en kan leiden tot gingivitis (ontsteking van het tandvlees). Als je dit tijdig wil verminderen en voorkomen, is elektrische tandenborstel een goede investering.

2. Elektrische tandenborstels borstelen korter

Het schoonmaken van je tanden met een hand tandenborstel duurt vaak langer. Maar met een elektrische tandenborstel is veel minder tijd nodig om je tanden schoon te krijgen. Dat is fijn omdat je veel meer tijd hebt voor andere dingen. Met een elektrische tandenborstel hoef je maar twee minuten je tanden te borstelen. De timer op je tandenborstel zorgt er voor dat je precies twee minuten borstelt, dus je bent minder geneigd om te snel te stoppen of je tanden te kort te borstelen.

3. Elektrische tandenborstels zijn beter voor mensen met een handicap

Beperkingen in mobiliteit of het gebruik van handen maken het gebruik van een hand tandenborstel vaak moeilijk. Personen met een beperking kunnen beter kiezen voor een elektrische tandenborstel, omdat deze geen fysiek inspanning vereisen, wat zorgt voor meer comfort en een betere mondhygiëne.

4. Er is voor ieder wat wils bij elektrische tandenborstels

Bij het kopen van een elektrische tandenborstel heb je veel keuze wat betreft kleuren, materiaal en andere functies. Je kunt ook een elektrische tandenborstel kiezen die extra sensatie biedt met speciale voetjes of borstelkopjes. Ook kun je een elektrische tandenborstel kiezen die je helpt bij het tracken van je gebitsverzorgingsgedrag, waardoor je makkelijk je gebitsverzorging bij kan houden. Er zijn zo veel verschillende elektrische tandenborstels dat er voor ieder wat wils is.

5. Elektrische tandenborstels zijn praktisch

Elektrische tandenborstels zijn bovendien ook praktisch. Je hebt geen reserveborstel nodig als je een elektrische tandenborstel hebt, omdat je ze heel makkelijk kunt opladen. Je kunt ze ook meenemen in je tas als je op reis bent, omdat elektrische tandenborstels minder ruimte innemen. Je kunt ook gebruikmaken van de reservekopjes die worden meegeleverd met de tandenborstel.

Conclusie

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat er tal van voordelen zijn aan het gebruik van elektrische tandenborstels. Van het verwijderen van plaque tot de praktische voordelen, je kunt hiermee jouw tanden en kiezen schoon krijgen in minder tijd en met minder inspanning. Als je op zoek bent naar de beste elektrische tandenborstel, klik dan hier voor meer informatie.

.