Teamke buzelhem
Image default
Eten en drinken

Lekker Vegan eten in Rotterdam?

Ga je voor het eerst uiteten bij een nieuw restaurant in Rotterdam en wil je graag vegan eten? Dan is het handig om jezelf alvast voor te bereiden. Je kan alvast de menukaart van het restaurant waar je heen gaat doorlezen. Je kunt het restaurant in Rotterdam opbellen en bij het maken van de reservering informeren naar de mogelijkheden om vegan te eten. Maar soms ga je ook ergens spontaan uiteten in een restaurant in Rotterdam. Hoe kun je dan toch vegan eten?

Vegan opties op de menukaart

Bij de meeste restaurant in Rotterdam staan er vaak wel één of twee vegan opties op de kaart. Of vega opties die heel makkelijk te ‘ veganizen’ zijn. Vaak vindt de chef het ook wel een leuke uitdaging om met wat er in huis is, iets lekkers voor je te maken. Als je je verwachtingen laag houdt, zul je zien dat je vaak nog verrast gaat zijn met wat je voorgeschoteld krijgt. Slim is om daarna nog eens de chef van het restaurant in Rotterdam een complimentje te geven over de vegan kookkunsten. De volgende keer zal je merken dat hij nog beter je best doet als je weer in dat restaurant in Rotterdam komt.

En hoe zit dat dan buiten de Randstad?

In Rotterdam zijn er genoeg restaurants te vinden zo ook veel vegan restaurants. Buiten de randstad kan het lastiger zijn om een goed vegan restaurant zoals in Rotterdam te vinden. Gelukkig willen modernere restaurants allemaal met hun tijd mee. Heb je geen vegan opties op je kaart, dan ben je eigenlijk al een beetje ‘af’. Je kan het als restaurant eigenlijk niet meer maken om mensen die anders eten te elimineren, want dat is gewoon echt níet gastvrij. Mocht je nou toch echt geen tentjes kunnen vinden met vegan opties op de kaart, dan kan je natuurlijk altijd vragen om een salade geitenkas zonder geutenkaas. Of pak gewoon de auto en ga eten in het restant Rotterdam.