Teamke buzelhem
Image default
Eten en drinken

Import en export levensmiddelen

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder import en export van levensmiddelen. Veel van de levensmiddelen dat we nodig hebben komen uit het buitenland en andersom hebben we ook levensmiddelen waar ze in het buitenland niet zonder kunnen.

Dagelijks komen duizenden tonnen van levensmiddelen Nederland binnen en worden vervolgens door heel Nederland verspreid. Het is de taak van importeur levensmiddelen om in het buitenland leveranciers te zoeken en het naar Nederland te exporteren. Een importeur levensmiddelen verkoopt niet aan de consument zelf maar aan een groothandel. Een groothandel verkoopt weer aan de winkels en de winkels verkopen op hun beurt weer aan de consumenten. Er gebeurt in de achtergrond dus heel veel om bijvoorbeeld vlees uit het buitenland naar Nederland te halen.

We importeren tegenwoordig uit de hele wereld en dit is deels mogelijk door het internet. Dankzij het internet kan een importeur levensmiddelen makkelijker contacten leggen in het buitenland en zo leveranciers vinden. Digitaal communiceren is veel makkelijker en zo kunnen bedrijven met elkaar in contact blijven. Dit maakt het werk van een importeur levensmiddelen veel makkelijker en proces verloopt zo ook veel sneller. Van het exporteren tot importeren en verkoop van de levensmiddelen zit nu een veel kortere tijdbestek.

nvwa.nl/

temafinefoods.com/

aziatische-ingredienten.nl/