Teamke buzelhem
Image default
Financieel

Grafieken voorspellen een beurskrach in 2019

Grafieken voorspellen een beurskrach in 2019

Een beurscrash kan realiteit worden in 2019. Als u dacht dat 2018 slecht was, zouden er in 2019 veel verliezen kunnen zijn voor degenen die aandelen aanhouden.

Waarom zo’n sombere vooruitzichten voor de aandelenmarkt in 2019? Kijk maar naar de hitlijsten. Ze maken een sterk argument voor een beurscrash in 2019. Zo moet je bijvoorbeeld ook goed in de gaten houden hoe ASML aandelen zich gaan ontwikkelen dit jaar.

Voordat we ingaan op details, moeten beleggers twee basisregels voor technische analyse kennen:

  • De trend is je vriend totdat deze kapot is. In eenvoudiger bewoordingen, als een trend breekt, is het niet goed.
  • Wanneer een ondersteuningsniveau breekt (het gebied waar kopers eerder aanwezig waren en de prijzen zich omkeerden), wordt het een niveau van weerstand en neigt de prijs te dalen naar het dichtstbijzijnde grote ondersteuningsniveau voordat enige verlichting wordt gevonden.
  • Met deze twee regels uit de weg, kijkt u in de onderstaande tabel van de S & P 500 en let goed op de zwarte lijnen op de kaart.
  • Begin 2018 hadden we enige steun voor de S & P 500 op het niveau van 2.600 in april en mei. De voorraden draaiden zich vervolgens om en kwamen tot het niveau van 2.900.
  • In oktober veranderde het opnieuw en we begonnen verkopers in grote aantallen te zien binnenkomen. Dit werd bevestigd door het handelsvolume; toen de aandelenprijzen daalden, steeg het handelsvolume.
  • Onlangs brak de S & P 500 onder het ondersteuningsniveau dat begin 2018 werd vastgesteld.

Waar gaat de S & P 500 het volgende kwartalen naar toe?

Simpele wiskunde hier: 2,175 is 10% lager dan waar de S & P 500 momenteel handelt. Als we aannemen dat dit de plek is waar het vervolgens naar toe gaat, kunnen we een daling van 25% zien van de hoogtepunten die in 2018 zijn bereikt. Hiermee is de S & P 500 diep in de bearmarkt.

Maar stop daar niet; bij 2,175 zouden alle langdurige opwaartse trend op de S & P 500 worden doorbroken.

Zoals het er nu uitziet, zien we de uptrend die in 2016 is begonnen, al verbroken, en we komen echt dicht in de buurt van het 50-weekse voortschrijdend gemiddelde op de index.

Dit is niet goed. Bearish sentiment kan heel snel binnenkomen.

Laten we nu een beetje praten over de beleggerspsychologie.

Begrijp dat beleggers de neiging hebben in paniek te raken en te verkopen wanneer de activaprijzen dalen. Een daling van de aandelenkoersen met 25% zou de mening van beleggers echt kunnen drukken.

In de afgelopen jaren hebben beleggers nog nooit zoiets gezien, dus het zou niet schokkend zijn om ze in paniek te zien en te verkopen.

  • Let op, de S & P 500 die onder 2175 beweegt zou betekenen dat alle beleggers die in 2016, 2017 en 2018 kochten zware verliezen leden.
  • Geachte lezer, bovendien, voeg alle zorgen toe over stijgende rentevoeten, een wereldwijde economische vertraging, politieke impasse in de VS, enzovoort, enzovoort.
  • Zoals ik het zie, zou een beurscrash in 2019 een reële mogelijkheid kunnen worden. Ik zou niet geschrokken zijn als de verliezen enorm worden en beleggers voor veel ellende staan. Als de handel in 2018 een indicatie was van wat ons te wachten staat, ben ik echt bezorgd.

 

https://aandelentop10.nl/