Teamke buzelhem
Image default
Aanbiedingen

Wat is het verschil tussen een eenpersoonsbed en tweepersoonsbed?

Wat is het verschil?

Met zoveel matrasmaten waaruit u kunt kiezen, is het niet eenvoudig om te bepalen welke matras het beste bij uw behoeften past. Als u als eenslaper op zoek bent naar een ruimtebesparende matras, bent u waarschijnlijk al eens de term “eenpersoonsbed” tegengekomen.

U denkt misschien dat de naam “tweepersoons” suggereert dat een tweepersoonsmatras twee keer zo breed is als een eenpersoons – en wie kan u dat kwalijk nemen? –

Uiteindelijk is men overgestapt op de aantoonbaar logischer termen “twin” en “full” – waarbij twin verwijst naar een eenpersoonsmatras en full naar een tweepersoonsmatras.

Afmetingen van eenpersoons- en tweepersoonsbedden

Hier volgen enkele snelle cijfers over de afmetingen van een eenpersoonsbed en tweepersoonsbed:

Breedte eenpersoonsmatras: 35″ en de lengte eenpersoonsmatras: 75″

Afmeting eenpersoonsmatras: 38″ x 75″ of 2.850 vierkante inches

Wist u dat sommige eenpersoonsbedden kunnen worden samengevoegd tot een bed dat bijna de afmetingen heeft van een kingsize bed? Maar om een echt kingsize bed te maken, heeft u twee aparte XL-matrassen nodig, die 38 inch bij 80 inch meten.

Hoe kiest u uw matrasmaat?

Of u nu op zoek bent naar een ruimtebesparende eenpersoonsmatras of naar meer ruimte om uit te waaieren, bekijk deze belangrijke factoren bij het kiezen van uw matrasmaat. Wilt u ook een perfecte matras die past bij uw bed, kies dan een tweepersoonsbed van de Perfecthomeshop.

Factor 1: uw lengte

Aangezien een tweepersoonsmatras 75 inch lang is, kunnen langere slapers de voorkeur geven aan de extra 5 inch van een eenpersoons XL matras. Hier volgt een overzicht van de verschillende matrashoogtes:

Tweepersoonsmatras hoogte: 6’3″, geschikt voor slapers met een lengte van minder dan 6 voet.

Twin XL matrashoogte: 6’8″, geschikt voor de meeste slapers.

Als u rekening houdt met de extra lengte van uw kussens (een standaard kussen is 18 cm bij 26 cm), kunnen langere slapers hun voeten aan het uiteinde van een gewoon eenpersoonsmatras zien hangen.

Factor 2: Kamergrootte

Over het algemeen wordt een tweepersoonsbed aanbevolen voor kamers van 7 bij 9 voet. Als je andere meubels hebt, zoals een dressoir, bureau of nachtkastje, kan een eenpersoonsbed een goede keuze zijn.

Bedenk wel dat alles relatief is. Sommige mensen met kleine slaapkamers zullen kiezen voor een groter volwaardig bed dat drie muren raakt – dit is vooral gebruikelijk in grote steden met kleine appartementen. Zolang uw matras binnen de afmetingen van uw kamer past, zeggen wij: doe wat voor u het beste is!

Factor 3: Dikte

De meeste matrassen variëren in dikte van 9 tot 12 inch. Voor ons is de ideale bedhoogte 11 inch voor de perfecte balans tussen ondersteuning en zachtheid.

Bij het kiezen van de dikte van uw matras is het belangrijk te weten dat dikker niet altijd beter is. Als je een te dikke matras kiest en een matrastopper toevoegt, kun je moeite hebben om lakens te vinden die bij je aangepaste bedafmetingen passen.

Factor 4: Samenstelling

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een matras is de samenstelling, dat zijn de materialen waarvan de matras is gemaakt.

Geeft u de voorkeur aan de ondersteuning van traagschuim of het reactievermogen van een hybride? Wie liever een zachter gevoel heeft, kiest misschien voor een traagschuimmatras, terwijl wie houdt van een stevige respons misschien de voorkeur geeft aan een traditioneel binnenveringsmatras.

Bekijk onze webshop de Perfecthomeshop over de verschillende soorten matrassen voor een volledig overzicht.

Factor 5: Compatibiliteit

Als u uw matras kiest, wilt u ook nadenken over de bijbehorende accessoires. Krijgt u een hoofdbord op maat? Hoe zit het met een hoofdkussen?

Veel hoofdeinden zijn ontworpen voor grotere bedmaten, zoals queensize en kingsize bedden. Als u van het uiterlijk van een hoofdbord houdt, maar een tweepersoons wilt, kijk dan eens bij onze bedframes om de perfecte pasvorm te vinden.

De perfecte matras vinden is geen gemakkelijke taak (zeg dat vijf keer snel!). U moet rekening houden met factoren zoals de grootte van de kamer, uw lengte en het bedrag dat u wilt uitgeven.

Wilt u andere populaire matrasmaten vergelijken? Bekijk dan Perfecthomeshop om de prijzen te vergelijken.

twinsize