Teamke buzelhem
Image default
Dieren

Waar kun je een rattenkooi kopen?

Wil je graag een rattenkooi kopen en vraag jij je af waar je dat het beste kan doen? Wij raden je aan om via internet op zoek te gaan naar een webshop die deze kooien aanbiedt. Vaak heb je dan keuze uit meerdere soorten vallen. Het verschil zit vooral in de manier waarop de val van de kooi werkt en de afmeting van de kooi. Uiteraard zijn de afmetingen altijd afgestemd op een rat, maar het kan handig zijn om een grotere kooi te nemen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een kooi waarbij de deur dichtgaat als de rat op de wipwap gaat staan. Deze wipwap zit in de kooi waardoor je altijd met succes een rat zal vangen. Is dit de eerste keer dat je een rattenkooi koopt en gaat gebruiken? Dan raden wij je aan om advies te vragen aan de eigenaar van de webshop. Deze persoon kan je helpen met het uitzoeken van de juiste rattenkooi. Tevens kan je tips krijgen over de kooi, zodat je deze effectief in kan zetten. Je bent dan op korte termijn van de ratten in je huis of tuin af en dat is natuurlijk wat je wil.

Hoe werkt een rattenkooi?

Ben je van plan om een rattenkooi te kopen? Dan moet je ook weten hoe je deze kooi kunt gebruiken. Het is daarbij belangrijk dat je weet hoe de kooi werkt. Dat leggen wij je in dit artikel graag uit. De kooi is voorzien van een wipwap systeem. Dit betekent dat als de rat op de wipwap gaat staan, dat het deurtje direct dichtgaat. De rat zit dan vast in de rattenkooi zodat je deze kunt verplaatsen uit je tuin. Zet de rat bijvoorbeeld vrij in een bos zodat de kans dat deze terugkomt erg klein is. Het is natuurlijk belangrijk dat je de rat eerst in de kooi krijgt. Er is dan ook een haakje in de kooi waar je wat eten aan kunt hangen. Het eten zal de rat aantrekken zodat deze de rattenkooi in zal lopen. De kans dat de rat zomaar de rattenkooi in zal lopen is namelijk erg klein. Het is ook erg eenvoudig om de kooi weer open te maken. Met één simpele beweging gaat het deurtje open en kan de rat uit de kooi lopen. Dit is voor jou en de rat een prettige manier om de rat te verplaatsen.

http://ongediertemiddelen.nl/rattenkooi