Teamke buzelhem
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe jij ontspannen op de luchthaven aankomt

Schiphol taxi’s zijn een populaire vorm van transport voor reizigers die van en naar de luchthaven Schiphol in Amsterdam reizen. Schiphol is een van de drukste luchthavens in Europa en taxi’s bieden een handige en comfortabele manier om van en naar de luchthaven te reizen.  Lees verder om erachter te komen hoe jij ontspannen op de luchthaven aankomt!

Soorten taxi’s

Er zijn verschillende taxi’s die beschikbaar zijn op Schiphol. Om te beginnen zijn er reguliere taxi’s. Deze taxi’s zijn beschikbaar bij de officiële taxistandplaatsen buiten de aankomsthal. Het is belangrijk om in een officiële taxi te stappen, om te voorkomen dat je opgelicht kunt worden. De tarieven van de reguliere taxi’s zijn gebaseerd op een vast tarief plus een toeslag voor extra bagage en wachttijd. Het tarief wordt bepaald door de afstand tussen de luchthaven en de eindbestemming.  Limousines zijn beschikbaar voor passagiers die op zoek zijn naar een meer luxueuze ervaring. Heb je het budget ervoor, dan is dit zeker iets wat je een keer mee wilt maken. Deze voertuigen bieden namelijk meer ruimte en privacy en zijn ideaal voor zakelijke reizigers of groepen die samen reizen. Shuttle services zijn beschikbaar voor passagiers die samen reizen en de kosten willen delen. Deze service biedt je de mogelijkheid om meerdere passagiers op te pikken en af te zetten op verschillende locaties. 

Een taxi reserveren

Het is belangrijk om op tijd een taxi te reserveren om vertragingen of ongemakken te voorkomen. Je kunt gemakkelijk een taxi reserveren via de website van een taxi-aanbieder. Het is soms ook mogelijk om dit via een derde partij boekingsplatform te regelen. Een aantal aanbieders geven je ook de mogelijkheid om via sms of telefoon een rit te boeken. Je moet dan wel het type voertuig aangeven waar je in vervoert wil worden.  Ook is het raadzaam om tarieven van verschillende taxi-aanbieders te vergelijken. Hiermee voorkom je dat je teveel betaald voor een rit. Sommige aanbieders geven kortingen voor online reserveringen. Ook kunnen er kortingen zijn als je kiest voor een groepsreis. Je kunt het beste goed op de hoogte zijn van de tarieven en toeslagen voordat je een rit boekt. 

Andere opties

Hoewel een taxi een handige en comfortabele manier van vervoer naar Schiphol is, zijn er ook tal van andere opties om op de luchthaven te komen. Je kunt namelijk ook gewoon de trein richting Schiphol nemen. De trein is een goedkopere optie, maar je levert natuurlijk ook een hoop comfort in die je wel zou ervaren op het moment dat je met een taxi naar de luchthaven reist.