Teamke buzelhem
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen zonder BKR, beter dan huren?

Als je geen last wilt hebben van je negatieve registratie bij het BKR, dan is huren in veel gevallen de beste optie. Bij een auto is dat echter anders. Daar kan het namelijk heel goed zijn dat je juist duurder uit bent wanneer je kiest voor huur in plaats van voor een andere optie. Die optie is auto leasen zonder BKR. Dit is tegenwoordig vaak geen probleem. Leasemaatschappijen zijn vaak iets soepeler in hun voorwaarden dan veel andere instellingen waar financiën een rol spelen. De voordelen van zakelijk auto leasen boven huren zijn dan ook duidelijk.

All-in is verschillend uit te leggen

All-in betekent letterlijk inclusief alles. Toch is dit voor huren anders dan voor leasen. Wanneer je huurt krijg je bijvoorbeeld in het beste geval alleen naast kosten voor het gebruik ook dekking van de verzekering voor schade. Als je het maandbedrag voor auto leasen omrekent naar de prijs per dag, dan scheelt dat niet veel met een huurprijs. Daarvoor krijg je echter bijvoorbeeld ook onderhoud, reparatie en wegenbelasting. Hier is dus meer inclusief dan wanneer je huurt voor langere periode. Dit is een belangrijk voordeel van leasen boven het huren van een auto.

Lange termijn versus korte termijn

Het grote verschil tussen de twee vormen zit hem vooral in de tijd die je denkt nodig te hebben met de auto. Heb je een grotere auto nodig voor twee weken vakantie, dan is huren waarschijnlijk een prima optie. Heb je een auto nodig voor je werk en je andere dagelijkse werkzaamheden, dan is leasen een beter idee. Je bent dan voor lange tijd uit de brand. Bovendien weet je zeker dat je niet voor onverwachte problemen komt te staan want alles is goed dichtgetimmerd in een leasecontract. Dit maakt leasen voor langere tijd de meest aantrekkelijke optie van de twee.

https://www.autoleasecentrale.nl/