Teamke buzelhem
Image default
Sport

Waar moeten goede voetbalhandschoenen aan voldoen?

Wat vind je erger: in de kou voetballen of in het zonnetje voetballen? Als je deze vraag aan 100 amateurvoetballers zou stellen, zouden minstens 99 voetballers het antwoord ‘in de kou’ geven. Veel voetballers vinden het voetballen in de kou nu eenmaal vervelend. De handen en voeten worden koud, de bal voelt opeens als een steen aan en de kans op spierblessures is groter.

Wil jij je voor de komende winter graag goed wapenen tegen de kou? Dan is het advies om goede voetbalhandschoenen aan te schaffen. Wat goede voetbalhandschoenen zijn, wordt hieronder uitgebreid besproken.

De voetbalhandschoenen moeten strak zitten

Eén van de vereisten is dat voetbalhandschoenen relatief strak zitten. Zodra de handschoenen bungelen, vallen deze voortdurend af tijdens het voetballen. De handschoenen moeten echt strak om je handen heen zitten, zodat ze goed blijven zitten.

Dit komt overigens ook het warmtebehoud ten goede. Zodra de handschoenen stevig om je handen heen zitten, wordt de warmte rondom je handen goed/beter vastgehouden. De kans dat je last van koude handen/vingers krijgt, is daardoor een stuk kleiner.

De voetbalhandschoenen moeten over grip voldoen

Ben je een back of een buitenspeler? Dan is de kans groot dat je regelmatig een ingooi moet nemen. Als je met normale handschoenen een ingooi neemt, heb je alles behalve controle over de bal. Mede daarom is het advies om altijd voor voetbalhandschoenen met aangebrachte grip te kiezen. De grip in de handpalm van de handschoenen zorgt voor de benodigde grip tijdens het ingooien. Erg belangrijk dus.

De voetbalhandschoenen moeten er tof uitzien

Uiteraard moeten de voetbalhandschoenen ook een fraai design hebben. Het advies is hierbij wel om voor zwarte of blauwe voetbalhandschoenen te kiezen. Op deze kleuren is vuil niet al te goed zichtbaar, waardoor de voetbalhandschoenen langere tijd mooier blijven. Witte voetbalhandschoenen zijn op dit gebied een stuk minder handig.