Teamke buzelhem
Image default
Mobiliteit

wanneer zijn elektrische fietsen ontstaan

De eerste Nederlandse elektrische fiets is pas in het jaar 1998 op de markt gebracht. Dat is best kort. De elektrische fiets is pas 4 jaar geleden ongeveer bekend geworden. Maar al in het jaar 1933 is de elektrische fiets uitgevonden. De elektrische fiets heeft een trap ondersteuning. Je hoeft minder hard te trappen maar je fiets wel veel harder dan een normale fiets. De elektrische fiets kan maximaal ongeveer zo een 25 kilometer per uur gaan. Wanneer de fiets boven 25 kilometer per uur kan gaan wordt het officieel bekeken als een motorvoertuig. De batterij van een elektrische fiets kan heel snel omlaag gaan als jij je batterij niet goed oplaad. Wanneer jij je batterij 100 procent helemaal oplaad dan gaat de levensduur snel achteruit.

Waar moet je goed voor opletten?

Wanneer je een goede elektrische fiets wilt hebben dan moet je goed kijken naar de volgende dingen: Verwijderbare batterij, niet een zware fiets voor je, een goed remsysteem en vooral de prijs van de elektrische fiets. Je kijkt eerst wel of je de fiets wel mooi vind. Als jij je fiets mooi vind dan kijk je naar de details van de fiets. 

Voor en nadelen

Er zijn voor en nadelen van het plaatsen van een motor of je fiets. Er zijn 3 plekken op de fiets waar jij je motor kan plaatsen zoals: De voorwiel. het achterwiel en in het midden van de fiets. Als jij het op de voorkant van je fiets hebt dan is het meestal ook het goedkoopst en stilst en makkelijk erop te installeren. Het duurt wel best lang voordat de motor aangaat en dat je op het begin met veelt tegenwind fietst. De meeste mensen hebben de batterij in het midden want het ziet er mooi uit maar de motor heeft een storingsgevoel.