Teamke buzelhem
Image default
Huishoudelijk

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tafel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tafel? Maar wist je dat je ook op heel veel andere dingen kunt letten bij het kopen van een sterke eikenhouten eettafel?

De grootte van een eikenhouten eettafel   

Het bepalen van de grootte van je  eikenhouten eettafel l is één van de belangrijkste dingen bij het kopen van een nieuwe eettafel. Je wilt achteraf natuurlijk niet dat je eettafel niet in je kamer past, dat je niet genoeg ruimte om je eettafel hebt of dat je je stoel niet naar achter kunt schuiven. Hoe groot een eettafel kan zijn is afhankelijk van de ruimte die je hebt. Maar waar je ook over na moet denken is hoeveel mensen je aan jouw eikenhouten eettafel kwijt wilt. Bekijk hier hoeveel ruimte je nodig hebt voor een eettafel en waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van de grootte van een eettafel.  

De vorm van een eettafel

Een eikenhouten eettafel kan rechthoekig, vierkant, rond of ovaal zijn. Welke vorm eettafel je kiest is deels afhankelijk van je smaak. Sommige mensen vinden een rechthoekige eettafel mooier dan een ronde eettafel en andersom. Maar ook de ruimte speelt hier weer een belangrijke rol. Niet elke kamer is geschikt voor alle vormen tafels. Een lange smalle ruimte leent zich bijvoorbeeld niet erg makkelijk voor een ronde tafel en een kleine ruimte is niet altijd geschikt voor een rechthoekige tafel.Daarnaast heeft elke vorm eikenhouten eettafel weer zijn eigen voordelen. Een rechthoekige tafel zorgt voor veel ruimte aan en op de eettafel en een ovale tafel doorbreekt de strakke vormen in een interieur en past goed in een smalle ruimte. Een ronde tafel of vierkante tafel neemt minder ruimte in en een ronde tafel zorgt voor extra gezelligheid. Wat voor eikenhouten eettafel kies jij?