Teamke buzelhem
Image default
Vervoer en transport

Behaal binnen een dag je hoogwerker certificaat

Om op een veilige manier aan de slag te kunnen en mogen gaan met een hoogwerker, moet je daar eerst goed voor hebben geleerd en een hoogwerker certificaat voor hebben behaald. Het zou onverantwoord zijn om zomaar iedereen in een hoogwerker te laten rijden, terwijl er geen kennis is over het apparaat. Een hoogwerker is bedoeld om in de hoogte te werken en daarom ook een levensgevaarlijke machine. Zonder de juiste kennis kan je in situaties terechtkomen die levensbedreigend zijn. Het is daarom van belang een hoogwerker certificaat te behalen, alvorens je aan de slag gaat met een hoogwerker. 

Cursussen voor een hoogwerker

Er zijn verschillende soorten cursussen om je hoogwerker certificaat te behalen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een cursus die je binnen een uur klaarstoomt om de hoogwerker op te gaan. Heb je liever wat meer tijd om de hoogwerker onder de knie te rijgen, dan zijn er ook cursussen die je in een halve dag leren hoe je de hoogwerker moet besturen. De cursussen van 1 uur, worden ook alleen maar uitgevoerd binnen bedrijven. Wil je als particulier, zonder enige ervaring je hoogwerker certificaat behalen, dan zal je toch echt een langere cursus moeten volgen. Omdat een hoogwerker erg gevaarlijk kan zijn, moet je iedere 5 jaar opnieuw je certificaat behalen. Als je dus al een certificaat hebt en je moet opnieuw een hoogwerker certificaat behalen, dan kan je kiezen voor een cursus waarbij alles nog een keer wordt herhaald. De cursus zal niet lang duren, maar helpt je wel om de test goed te doorstaan en je hoogwerker certificaat weer te behalen zodat je weer aan de slag kunt in je hoogwerker. Het ligt aan het bedrijf waar je werkt of de cursus binnen of buiten het bedrijf plaatsvindt. Dit heeft onder andere te maken met de capaciteit aan hoogwerkers die nodig zijn voor het behalen van het hoogwerker certificaat.