Teamke buzelhem
Image default
Zorg

In welke voeding zit de meeste vitamine C?

Vitamine C heeft allerlei positieve effecten op onze gezondheid. Het staat bekend als de ‘weerstandsvitamine’ omdat het ons immuunsysteem versterkt en ons helpt om ziekten te bestrijden. Het is volgens de tandarts in Rotterdam zelfs goed voor je gebit. Daarnaast merk je misschien dat het je lichaam een natuurlijke energieboost geeft. Je zult je daardoor minder snel moe voelen. Tevens kan ons lichaam hiermee beter ijzer uit voedsel opnemen, en dat is weer goed voor een gezonde bloedsomloop. Er zijn nog meer voordelen aan vitamine C, maar in dit artikel gaan we kijken in welke voeding deze fantastische vitamine te vinden is. En kom je alsnog tekort? Kijk dan eens naar supplement. Altijd handig ter ondersteuning. Lees verder!

Paprikas

Paprika’s, vooral de gele en oranje, zijn super gezond vanwege hun flinke portie vitamine C. Tijdens de groei van deze paprika’s verandert de hoeveelheid vitamine C. Gele paprika’s springen eruit met een indrukwekkende 159 milligram vitamine C per 100 gram, terwijl groene paprika’s het met ongeveer 16,52 milligram per 100 gram moeten doen. Ze zitten in ieder geval vol met vitamine C!

Zwarte bessen

Zwarte bessen zijn ook mooie bronnen van vitamine C, met een flinke 150 milligram vitamine C per 100 gram. Dit is zelfs meer van wat je dagelijks nodig hebt. Ze hebben een herkenbaar aroma en horen bij de ribesfamilie, net als kruisbessen. Deze bessen groeien vaak in het wild in voedingsrijke gebieden, vooral in loofbossen in West-Europa, en je kunt ze nog steeds in het wild vinden. Hoewel mensen ze soms verwarren met aalbessen, zijn ze eigenlijk een aparte soort. Meestal worden ze gebruikt om sap van te maken vanwege hun kleurstof, en je vindt ze ook in frisdranken vanwege hun sterke geur en smaak.

Spruitjes

Deze groente is berucht om de haat-liefdeverhouding die veel mensen ermee hebben, vooral kinderen vanwege de lichte bitterheid. Maar wist je dat ze vroeger nog bitterder waren dan nu? Tegenwoordig zijn ze milder van smaak. Ze kunnen zelfs overleven bij temperaturen onder de -15 graden. Spruitjes zijn niet meer weg te denken uit onze voeding. Zeker toevoegen aan je dagelijkse voeding!

Boerenkool

Boerenkool is een bijzondere groente omdat we eigenlijk de bladeren ervan eten, en daarom noemen we het ook wel een bladgroente. Raad eens? Nederland is het enige land in Europa waar boerenkool op grote schaal wordt verbouwd. Wist je dat boerenkool vrij lang op het land kan blijven staan? Soms snijden boeren de bladeren halverwege af, maar meestal gebeurt dit niet voor de verkoop.  Boerenkool is vooral beroemd vanwege de stamppot die ervan wordt gemaakt. Het is zo’n typisch Nederlandse maaltijd dat als mensen ‘boerenkool eten’ zeggen, ze meestal verwijzen naar de hele stamppot en niet alleen naar de groente zelf. Wil jij meer vitamine C in je dagelijkse voeding opnemen? Kies dan voor deze producten!