Teamke buzelhem
Image default
Electronica en Computers

De opslag van een PC of laptop uitbreiden

De opslag van een PC of laptop uitbreiden

Met een Seagate 4 TB externe SSD schijf kun je de opslag van een PC of laptop uitbreiden. Steeds meer mensen kiezen voor het gebruiken van een externe SSD schijf. Vaak beschikken ze over dezelfde en soms zelfs over een hogere snelheid. Daarnaast zijn ze een stuk betaalbaarder. Maar de voornaamste reden is toch wel dat er geen installatie nodig is. Bij een computer of laptop een nieuwe schijf laten installeren kan namelijk erg duur zijn omdat je deze er zelf niet in kunt zetten. Tevens neem je hem overal mee naar toe en vaak past hij prima in de tas of zak van bijvoorbeeld een jas.

Een merk als Seagate is niet veel duurder en wordt door de meeste mensen ook als betaalbaar gezien. Het grote voordeel is dat ze met encryptie werken, waardoor je de bestanden ook veilig bewaard. Tevens hebben zij een unieke 3jarige garantie. Mochten de bestanden op de schijf beschadigd raken, dan gaan zij ervoor zorgen dat dit rechtgetrokken wordt. Dit is een unieke service die momenteel nog niet aangeboden wordt door andere merken. Vooral bedrijven kiezen hiervoor, want zij kunnen bijvoorbeeld een contract of presentatie niet missen. 

Voordelen SSD ten opzichte van HDD

Een SSD is vele malen sneller als een HDD. Dit verschil kan tot wel 4x de snelheid oplopen. Je wil immers niet lang wachten met het verplaatsen of opslaan van grote bestanden. Je gebruikt hem immers vaker voor een film en andere grote bestanden als een text document. Een ander voordeel is dat je hem ook op telefoons of tablets aan kunt sluiten. Ze beschikken meestal over een USB C poort die dat mogelijk maakt. Daarnaast is de levensduur ook een stuk langer. Waar je bij een HDD gemiddeld 5 jaar scoort, is het bij de SSD al snel 10 jaar of meer. Dit kan meer of minder zijn, maar dat is een beetje afhankelijk van het gebruik.

Voordelen van gamen met een Razer headset

Je kunt een Goedkope Razer PC gaming headset kopen, die ook beschikt over alle tools die je nodig hebt voor het gamen. Zo is de standaard versie nog onder de 100 euro. Voor net iets meer heb je er ook een zogenaamde mic enchancer bij die ervoor zorgt dat je luid en duidelijk te verstaan bent. Bij normaal gebruik gaan headsets ook wel 5 tot 10 jaar mee, dus dat is dan ook zeker een investering waard. Tevens profiteer je op de computer ook nog eens van 7.1 surround sound en dat is echt een wereld van verschil. Daarnaast zijn de oorkussens gevuld met schuim, waardoor ze ook prettig zitten als je langdurig aan het gamen bent.