Teamke buzelhem
Image default
Zakelijk

Een crisismanagement cursus volgen: alles over de meerwaarde van crisismanagement

Crisismanagement is een specialisme dat voor veel managers voordelen kan opleveren. Om die reden hebben de laatste jaren steeds meer bedrijfsleiders en managers ervoor gekozen om zelf een crisismanagement cursus te volgen of aan een of meer werknemers een crisismanagement cursus aan te bieden. Maar wat is crisismanagement eigenlijk? En is de meerwaarde van een crisismanagement cursus volgen voor uw bedrijf?

Wat is crisismanagement?

Wat moet u zich precies voorstellen bij crisismanagement? Crisismanagement, ook wel eens crisisbeheersing genoemd, is een specialisme waarbij de focus ligt op het voorkomen of beheersen van crises die zich in organisaties en op de werkvloer kunnen voordoen. Het gaat hierbij om de omgang met (acute) noodsituaties, die het functioneren van een onderneming diep raken. Het kan hierbij gaan om plotseling stijgende prijzen voor grondstoffen of van toeleveranciers, een uitval van het productieproces, personeelsverloop, et cetera. Crises kunnen zich plotseling voordoen, maar ook geleidelijk ontstaan. Door een crisismanagement cursus te volgen, leert u als bedrijfsleider of zzp’er om met slim en efficiënt grote of minder grote crises om te gaan. En dat heeft de nodige meerwaarde voor uw onderneming!

U bent goed voorbereid op onverwachte noodsituaties

Goede managers zijn managers die een langetermijnperspectief hebben. Ze laten zich niet verrassen door onvoorziene omstandigheden en hebben een noodplan klaarliggen. Door te kiezen voor een crisismanagement cursus kunt u als manager uzelf en uw bedrijf beter voorbereiden op onverwachte gebeurtenissen of processen die als een donderslag bij heldere hemel de processen in uw bedrijf, of soms zelf het voortbestaan daarvan, kunnen bedreigen. In acute noodsituaties ligt er na een crisismanagementcursus een efficiënt noodplan klaar, met daarin alles wat er moet gebeuren in noodsituaties. En dat geeft rust en vertrouwen.

Belangrijk is dat er vooraf geoefend is

In de wereld van het crisismanagement is het van belang dat er vooraf is geoefend, waar dat mogelijk is. Zo kunnen bedrijven en instanties zich door oefeningen prima voorbereiden op bijvoorbeeld branden, overvallen (bij winkels) of op bedrijfsongevallen. Via een crisismanagement cursus leer je dan hoe er gehandeld en opgetreden moet worden, zodat de crisissituatie beteugeld kan worden. Bezoek nu snel onze website voor meer informatie over het volgen van een crisismanagementcursus!