Teamke buzelhem
Image default
Hobby en vrije tijd

Een aantal tips voor het kopen van een lijmpistool

Een aantal tips voor het kopen van een lijmpistool

Wij hebben een aantal tips voor de mensen die een Lijmpistool willen gaan kopen. Het belangrijkste punt is dat je toch wel goed moet nadenken over waarvoor je hem wil gaan gebruiken. Er zijn namelijk een flink aantal verschillende soorten. Zo is de ene bedoeld voor metaal, waar de ander juist weer voor hout is bedoeld. Vervolgens is de diameter toch echt wel het belangrijkste. In de meeste gevallen varieert dit tussen de 7 en 11 mm, maar er zijn ook merken die kleinere of juist grotere formaten verkopen. Het is net welk werk je ermee wil doen, want bij grote objecten wil je een flinke laag lijm spuiten en bij de kleine wil je er weer zo zuinig mogelijk mee doen. 

Het is ook slim om te kijken naar de inhoud van de vullingen die beschikbaar zijn. Zo weet je namelijk of je regelmatig een nieuwe vulling moet kopen en/of deze leverbaar zijn. Tevens raden we je ook aan om goed te kijken naar de merken. Het is belangrijk dat de vulling in de toekomst ook nog leverbaar zijn. Vaak kun je dit in de reviews wel een beetje achterhalen. Daarnaast is het ook handig als je een neerzet beugel erop hebt. Zo kun je hem even aan de kant zetten, zonder lijm te knoeien op andere ondergronden. Bovendien helpt dit ook bij het trekken van rechte lijnen.

Een paar tips van onze redactie

Bij 5top hebben wij ook nog een aantal tips voor de mensen die een lijmpistool willen gaan kopen. Let er goed op of het model met een accu, snoer of handmatig werkt. Dit omdat je met een snoer ook goed moet nadenken of de afstand wel haalbaar is en/of je niet eventueel een verlengkabel nodig hebt. Een oplaadbare accu is in dat opzicht wel echt een aanrader. Dit omdat je dan door het hele huis kunt lopen en niet steeds de kabel hoeft te verplaatsen.