Teamke buzelhem
Image default
Banen en opleidingen

Basisoperator waterzuivering

Zijn alle watermensen naar de riolering in huis gericht? Bedankt dat u een basiswaterzuiveringsoperator bent en gedeeltelijk bedankt dat u binnen 24 uur afvalwater als zuiver water teruggeeft aan de natuur. Je controleert of de installatie en leidingen van dit zuiveringsproces zeker zijn.

 Over jouw werk

Als jij en je teamgenoten (13 operators en beheerders) de taak ’s ochtends hebben voltooid, ben je onderweg, wat is – hoe goed? – Meestal buiten. Aangekomen bij de apparatuur, de zuiveringsinstallatie of het pompstation kunt u in ons onderhoudsbeheersysteem via iPad nauwkeurig nagaan welke handelingen verricht moeten worden. U neemt bijvoorbeeld een monster om het ammoniakgehalte te controleren, te kijken of de klep nog werkt of de oorzaak van de storing te achterhalen. Het dagelijkse werk is rijk en kleurrijk. Alle bewerkingen die u detecteert en uitvoert, zijn via de iPad toegankelijk voor het onderhoudsbeheersysteem of andere registratiesystemen. Bij Watercommissie Rivierenland digitaliseren we ook steeds meer onze activiteiten, waardoor je de meeste tijd op de desktop zit.

Als basisoperator:

 • Je optimaliseert het proces en installeert componenten
 • U kunt het proces sturen door monsters te nemen en te analyseren in overleg met senior operators en de controlekamer;
 • Je verricht processen, services en onderhoudswerkzaamheden;
 • Je ondersteunt je collega’s bij beheer- en onderhoudswerkzaamheden;
 • Je hebt bijgedragen aan de installatie en aanpassing en adviseert je over de nieuwbouw;
 • Op basis van ervaring en kennis neem je (langdurig) deel aan back-up- en storingsdiensten.

Over jouw team

Ons Bureau Waterzaken beschikt in totaal over 33 zuiveringsinstallaties, 184 pompstations en 538 kilometer persleidingen om riool- en afvalwater te zuiveren. Deze worden beheerd en onderhouden door de technische installatieafdeling. Uw team-team management-focus op faciliteiten in het middenwesten. Je werkt voor een van de drie clusters in de omgeving: Alblasserwaard, Land van Heusden en Altena, Bommeler-, Culemborger- en Tielerwaard. Je bent de hele dag buiten, vaak alleen. U werkt echter nauw samen met collega’s via de telefoon, real-time registratiesysteem en dagelijkse werkvergaderingen. Heeft u bijvoorbeeld een storing opgemerkt die u niet eenvoudig kunt verhelpen? Zorg er vervolgens voor dat proces- of onderhoudsmedewerkers onmiddellijk alle informatie krijgen die ze nodig hebben om door te gaan met hun werk.

In een bruisende organisatie is 36 uur per week werken als basiswaterzuiveringsoperator een uitstekende fulltime baan. We bieden ook:

 • Het totale maandsalaris ligt tussen € 2.422 en € 3.165 (niveau 7). Op basis van opleiding en ervaring stellen wij uw exacte salaris vast.
 • Ten eerste, als het normaal functioneert, zijn een contract van een jaar en een vaste aanstelling vereist.
 • Mogelijkheid om uw tijd te plannen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Individueel keuzebudget (IKB), dat goed is voor 20% van je salaris (inclusief vakantiesalaris en eindejaarsuitkering). U kunt IKB voor verschillende doeleinden gebruiken, zoals het aanvragen van verlof.
 • Een persoonlijk basisbudget (PBB) van 5.000 euro voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over jou

vrij? Als het ergens kan worden gevonden, is het hier. Je brengt veel tijd buiten door, gaat van de ene installatie naar de andere, en plant dan zelf de werkdag in. Dit vereist uiteraard een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Bij alles wat u doet, kent u de gevolgen. Soms is het nodig om het gemaal stil te leggen, bijvoorbeeld bij een gescheurde persleiding of de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Dan weet u precies hoeveel tijd het duurt voordat het water zich ophoopt of op andere plaatsen droogt. U kunt ook intern gebruiken:

 • MBO-niveau en VAPRO Een diploma of UTAZ-diploma (uitgebreide technische afvalwaterzuivering).
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring.
 • Begrijp afvalwaterbehandeling en procesbeheer.
 • Je hebt een rijbewijs.
 • Digitale vaardigheden (gebruik van iPad en diverse applicaties in het dagelijkse werk, onderhoudsbeheersysteem, Microsoft applicaties, Geoweb voor transacties).

Over ons: wij zijn water

In het mooie en waterrijke gebied tussen Rijn, Lishui en Maas zorgen wij-Waterschap Rivierenland voor droge voeten en schoon grondwater. We zuiveren afvalwater, onderhouden sloten en kanalen, versterken dijken, bouwen vispassen en beheren wegen. Kortom, we doen belangrijke dingen voor ‘onze bewoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Daarom vinden we duurzaamheid en maatschappelijke betekenis erg belangrijk. Omdat we water zijn. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer direct voor de functie van basisbeheerder waterzuivering.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/alle-vacature.html