Teamke buzelhem
Image default
Aanbiedingen

Nu een bamboe tandenborstel kopen

Een bamboe tandenborstel kopen is goed idee. De tandenborstel is onmisbaar bij de dagelijkse verzorging van het gebit; met een tandenborstel worden de tanden en kiezen, maar ook de tong, schoongemaakt. Een tandenborstel is een borstel op een steel, het handvat, ontwikkelt om de tanden mee te poetsen. In de meeste gevallen gebeurt dit tezamen met tandpasta, een licht schurend middel. Er zijn veel verschillende soorten bamboe tandenborstels om te kopen. Welke het meest geschikt is, hangt af van de persoonlijke voorkeur en van de conditie van het gebit en het tandvlees. Welke bamboe tandenborstel ga jij kopen.

De handtandborstel

De handtandenborstel is de meest bekende en relatief goedkoop. Deze bamboe tandenborstel kopen kan overal. Hij is makkelijk mee te nemen en je kan er meerdere van in huis hebben vanwege de goedkope prijs. Het gebit is er goed mee te reinigen, mits het minimaal tweemaal per dag gedurende twee minuten wordt uitgevoerd. Soms zijn moeilijk bereikbare plaatsen wel lastiger met een handtandenborstel, vooral achter de achterste kiezen. Een elektrische tandenborstel reinigt beter dan de  handtandenborstel, omdat deze per minuut een groot aantal bewegingen maakt. De kleine meestal ronde kop zorgt ervoor dat moeilijk te bereiken plaatsen grondig gereinigd kunnen worden. Daarnaast is er een harde tandenborstel te koop. Deze is niet per definitie slechter voor het gebit, mits deze zorgvuldig gebruikt wordt. Een zachte tandenborstel die versleten en beschadigd is, kan meer schade aanrichten dan een goede harde tandenborstel. Toch wordt een zachte tandenborstel eerdere aangeraden, omdat mensen bij een handtandenborstel snel de neiging hebben te hard te gaan duwen, waardoor het glazuur en het tandvlees wordt beschadigd.

Een bamboe  tandenborstel kopen

Wie een bamboe tandenborstel gaat kopen, kan het beste op een aantal zaken letten. Zo is het handig om op te letten wat handig is om in huis te hebben. De steel van de tandenborstel moet prettig in de hand liggen en de borstelharen dienden gelijkt te zijn en afgerond. Een bamboe tandenborstel kopen kun je vaker doen, want een tandenborstel moet om de drie maanden vervangen worden.