Teamke buzelhem
Image default
Woning en Tuin

De verschillen tussen kunstgras en natuurgras

Waar kies je nou voor, mooi kunstgras of mooi natuurgras? Iedereen vind een mooi grasveld prachtig staan in zijn of haar tuin. Je hoeft geen grote tuin te hebben om een mooi stukje gras neer te leggen. De vraag is alleen of je voor kunstgras gaat of voor echt gras. Echt gras moet natuurlijk meer verzorgd worden dan mooi kunstgras. En het is natuurlijk ook maar de vraag of op de door jou uitgekozen plek wel gras gaat groeien. En kies je voor zaden of voor grasmatten als je voor echt gras kiest? Veel mensen denken bij mooi kunstgras dat het er nep uitziet. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Kunstgras is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Daarbij is mooi kunstgras onderhoudsvriendelijker dan echt gras. Daarbij is het een ideale uitkomst wanneer je allergisch bent voor echt gras of als je last hebt van hooikoorts.

Mooi kunstgras hoeft niet duur te zijn

Over het algemeen wordt gezegd dat kunstgras veel te duur is. Maar wanneer er gekeken wordt naar de lange termijn valt dit reuze mee. Kwalitatief mooi kunstgras is duur in de aanschaf, dat klopt. Van goed en mooi kunstgras heb je jaren plezier en je hoeft er in principe niet meer naar om te kijken. Elke soort heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Maar wanneer je geen groene vingers hebt en je graag een mooi stukje tuin wilt hebben, is kunstgras waarschijnlijk wel de oplossing voor jou. Je hoeft het natuurlijk ook nooit te maaien en je hebt er jarenlang plezier van. Het allermooiste voordeel aan mooi kunstgras is toch wel dat het gras bij jou in de tuin altijd groener is dan bijvoorbeeld de buurman. Op deze manier kun je altijd genieten van je mooie tuin.