Teamke buzelhem
Image default
Woning en Tuin

Waarom gordijnen goed matchen met houten jaloezieën

Gordijnen en jaloezieën zorgen niet alleen voor je privacy, maar beschermen ook de extra hoeveelheid licht die je kamer binnenkomt. Gordijnen zijn er, net als jaloezieën, in verschillende kleuren en patronen die je kamer leven geven. Inderdaad dragen zowel gordijnen als jaloezieën bij tot de schoonheid en de uitstraling van je kamer, maar het is moeilijk te beslissen of je gordijnen nodig hebt of niet als je houten jaloezieën hebt.

Houten jaloezieën geven je huis een klassevolle uitstraling. Of het nu de keuken, slaapkamer, woonkamer of zelfs badkamer is, je kunt je huis upgraden met houten jaloezieën. Ondanks de kleur en textuur van je muren, zijn houten jaloezieën de perfecte keuze voor elk huis. Je hebt niet veel meer nodig om je kamer te versieren als je houten jaloezieën hebt die je huis een superioriteit en koninklijkheid van een hoger niveau geven.

Hoewel zowel gordijnen als jaloezieën hetzelfde doel dienen, kiezen de meeste mensen voor gordijnen terwijl anderen voor jaloezieën kiezen. Maar tegenwoordig gaan zo veel mensen voor beide. Mooie gordijnen en jaloezieën zijn echter altijd een aantrekkingspunt voor je gasten, dat hen tot lof dwingt. Maar dit gebeurt alleen als je de juiste keuze maakt bij het kiezen van de twee.

Zowel gordijnen als jaloezieën op de juiste manier met elkaar combineren zorgt voor een hoge mate van privacy en het tegenhouden van een voldoende hoeveelheid licht. Het geeft je ook flexibiliteit op het gebied van inrichting. Maar als het combineren niet goed gaat dan kan het een ramp worden. Hoewel jaloezieën er in vele soorten zijn, stellen de meeste mensen de vraag, wat als we houten jaloezieën hebben? Kunnen we gordijnen combineren met houten jaloezieën? Zijn gordijnen een goede combinatie met houten jaloezieën?

Het antwoord op al deze vragen is: ja. Je kunt gordijnen met je jaloezieën op maat combineren. Gordijnen afstemmen op houten jaloezieën geeft een afgewerkte look. Alleen wat deskundig advies en stijlrichtlijnen zullen het doel dienen en je het gewenste resultaat geven.

Houten jaloezieën en gordijnen

Overweeg de volgende dingen voordat je je houten jaloezieën met gordijnen afstemt:

1)Kleur van de gordijnen

Houten jaloezieën geven warmte en een natuurlijk effect aan je kamer. Soms worden houten jaloezieën met verschillende kleuren beschilderd om ze aantrekkelijk te maken. De kleur van je jaloezie is het belangrijkste punt van overweging bij het kiezen van het gordijn voor je houten jaloezieën. Kies het gordijn door de kleur van je jaloezie in gedachten te houden. Kies er een die je houten jaloezieën aanvult, maar doe tegelijk geen concessies aan de stof van het gordijn.

Ga bij het zoeken naar het perfecte gordijn voor je houten jaloezieën niet voor bedrukte gordijnen als er minder ruimte in je kamer is. Als je bedrukte gordijnen kiest voor je houten jaloezieën zullen ze eruit springen en niet oogstrelend lijken. Bedrukte gordijnen in plaats van je jaloezieën aan te vullen, kunnen contrasteren met je woninginrichting en de schoonheid van je houten jaloezie opzij schuiven.

2) Kleurkeuzes

Groene kleur gordijnen passen perfect bij houten jaloezieën als je een natuurlook wilt. Wil je een koninklijke uitstraling dan kun je je houten jaloezieën koppelen aan donker gekleurde gordijnen zoals donkerblauw, paars of rood. Het zal een goed idee zijn als je je gordijnen paart aan kleuren die al in de houtnerf aanwezig zijn.

3)Grootte van het venster

Alle ramen zijn niet even groot. Ze verschillen van elkaar in breedte en hoogte. Bij de keuze van het gordijn voor je houten jaloezie moet dus ook rekening gehouden worden met de grootte van het raam. Zelfs je kleine ramen kunnen groot lijken als je je gordijnen en jaloezieën goed op elkaar afstemt. Ook, als je in al je kamers houten jaloezieën hebt en je wilt ze allemaal met gordijnen combineren, kies dan niet voor al je kamers dezelfde soort gordijnen.

4) Denk ook aan de gordijnroede of gordijnrail

Kies altijd de gordijnrails van je gordijnen die de kleur van je houten jaloezieën aanvullen. Een mix van gordijnrails en kleur van je houten jaloezieën zal de hele aanblik en schoonheid van je kamer verpesten. Het is raadzaam om roeden met matte afwerking te kiezen in plaats van glanzende, want roeden met matte afwerking passen goed bij allerlei soorten gordijnen en jaloezieën.

5) Houd rekening met je kamermuren

Let niet alleen op het gordijn dat bij je houten jaloezieën past, maar ook op de kleur en textuur van je muren. Je gordijnkleur en -stof moeten behalve bij je houten jaloezieën passen ook bij je muren passen. Kies een gordijn dat zowel je houten jaloezie als de muur van je kamer zou aanvullen.

Gordijnen zijn echter niet zo duurzaam als jaloezieën, de meeste mensen vinden het gewoon geldverspilling om zowel gordijnen als jaloezieën samen te gebruiken. Het is een kwestie van keuze en iemands voorkeur.

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com