Laat uw eigen beeld vervaardigen bij de bronsgieterij in Dreumel

Bent u als kunstenaar op zoek naar een bronsgieterij voor het vervaardigen van uw kunst? Dan bent u bij Atelier80 in Dreumel aan het goede adres. Dit atelier is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur geopend. In het weekend is de bronsgieterij gesloten. Bent u benieuwd welke kunstenaars hier hun beelden hebben vervaardigd? Kijk dan op de website van deze bronsgieterij. Zoals u kunt zien, is er van alles mogelijk. Van standbeelden to grote beelden voor buiten en kleine beeldjes voor in een interieur. Geef uw idee vorm en sta versteld van het resultaat.

Persoonlijke aandacht staat voorop in de bronsgieterij

Voordat de gespecialiseerde bronsgieters aan het werk gaan, is het belangrijk dat zij op de hoogte zijn van uw wensen. Het wordt u dan ook aangeraden om een tekening of schets te maken van hoe het beeld er uiteindelijk uit moet komen te zien. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over het materiaal, de technieken en de afwerking? Al deze informatie wordt tijdens het eerste kennismakingsgesprek verzameld om tot een prachtig eindresultaat te komen. Ga eens langs bij de bronsgieterij in Dreumel en breek door als kunstenaar. Grote kunstenaars, zoals Bertha thoe Schwartzenberg, Emo Verkerk en Adri van Rooyen, gingen u al voor.

Brons: een onmisbaar materiaal in de bronsgieterij

Logischerwijs wordt brons veel gebruikt in de bronsgieterij. Dit metaal is een mengsel van koper en tin. De verhouding is 90% koper en 10% tin. Uiteraard is het mogelijk om in de bronsgieterij met een andere verhouding te werken. Koper is van zichzelf een zacht metaal, maar door het te combineren met tin, is het zeer geschikt om kunstwerken te realiseren. Zuiver koper smelt bij 1.083 graden. En vermengd met tin smelt de substantie ongeveer op 1.000 graden. De combinatie met tin zorgt er dus voor dat het smeltpunt lager en de hardheid hoger wordt. Een ander voordeel van tin is dat details beter zichtbaar worden.